Какво да очаквате от вашия ABA терапевт

0 Comments
Spread the love

Изборът на правилния терапевт за приложен анализ на поведението (ABA) е важно решение. Подобно на решението за дететгледач, лекар или училище, това решение може да повлияе на живота на детето ви по някои дълготрайни начини. Родителите трябва винаги да се питат дали се доверяват на терапевт като ключов партньор в развитието на детето им. Въпросът, на който е трудно да се отговори, е „Какви трябва да бъдат очакванията?“ Важно е да знаете какво да очаквате, когато получавате ABA терапия.

Ето няколко неща, които да очаквате от ABA терапевта, за да сте сигурни, че ще вземете най-доброто решение за вашето семейство.

ABA терапия с родители

Ясна комуникация

Ако запишете детето си на ABA терапия, трябва да очаквате, че можете да отидете и да наблюдавате сесията по всяко време. Необходимостта да планирате и съгласувате посещение или да видите детето си само в една стая през цялото време трябва да бъде предупреждение за Вас.

Терапевтичният център за ABA терапия трябва да поддържа политика на отворени врати и да комуникира ясно. Комуникацията е ключова за работата на всяка връзка. Като минимум ABA терапевтите на вашето дете трябва да предоставят ежеседмична информация за напредъка на детето, съобщения от центъра, актуализации на програмата или всякаква информация относно ABA центъра.

Доклади за напредъка от ABA терапията

ABA терапевтите използват различни методи за измерване на напредъка, като събиране на данни, проследяване на поведението и редовни оценки. Тези инструменти помагат за обективно измерване на уменията и поведението на вашето дете във времето и предоставят ценна информация за коригиране на плана за терапия. Терапевта трябва да преглежда тези данни ежедневно, за да разбере дали има конкретна тенденция. Терапевтът на ABA също трябва да ви даде лесен достъп до тези данни, за да можете да знаете върху какви умения да работите у дома.

Индивидуални ABA техники

Центърът за ABA терапия на вашето дете трябва да предоставя индивидуализирани терапии, които са изследвали поведението на един субект. Хората са различни. Всички имаме своите силни страни и предизвикателства. Следователно терапия, която работи за едно дете, може да не работи за друго. Така че ABA терапевтът на вашето дете трябва да работи конкретно с него, за да гарантира, че то изпълнява уникалните си цели.

Когато провеждат проучването, професионалистите ще идентифицират общи черти сред обучаемите и ще повторят изследването. Интервенциите, които терапевтът прилага, трябва да произтичат от акредитирано проучване.

Обучение на родителите

Въпреки че ABA програмите имат за цел да помогнат на вашето дете да овладее уменията за развитие и поведение, терапевтът на вашето дете трябва винаги да насърчава семейството ви да продължи да преподава у дома. Вашето дете трябва да може да демонстрира уменията си и в други условия.

Вашият ABA терапевт трябва да включи родителите и детегледачите в сесии, за да демонстрира различни дейности и техники, които можете да приложите извън терапевтичния център. По този начин детето ви ще може да запаметява информацията по-добре, а вие ще имате повече знания как да го разбирате и подкрепяте.

За консултации и терапия можете да се свържите с мене тук.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You cannot copy content of this page

Обади се!